Technické vychytávky pro různé profese

Vybírejte si brýle, které zohlední co a kde děláte.

Technologické vychytávky pro různé profese

Víte, že pro každou profesi může být různý typ brýlových čoček? Že neexistují jen brýle na dálku pro řidiče a brýle na blízko pro švadlenky? Že i takový politik, který se prezentuje na veřejnost má i jinou možnost, než jen brýle na čtení, které má nasazené na špičce nosu a na vás se dívá přes ně? Pojďme se společně podívat na to, kdo má jaké možnosti úlevy očí, při různém pracovním zaměření.

Profesionální řidič

Ten, kdo tráví většinu času za volantem, by měl mít perfektně vykorigované dioptrie, aby zvládl soustředění se na jízdu bez zbytečné únavy. Velmi důležitá je ale také antireflexní úprava brýlových čoček, která zamezí nepříjemným odleskům například od protijedoucích aut. Speciálně pro řidiče je v nabídce úprava EnRoute Pro, která navíc zlepší vnímání kontrastu a barev i vidění do zrcátek.

Pokud začínáte mít problémy nejen s rozeznáváním silničních značek, tak také s čitelností palubní desky, tak jistě uvítáte variantu brýlové čočky, která poskytne ostré vidění jak na dálku, tak na střední vzdálenost, tedy na palubní desku.

IT odborník, úředník, student,...

Spočívá vaše práce převážně sledováním obrazovky monitoru počítače? Vaše oči mohou začíst, po takto stráveném čase, slzet, pálit a může se začít i rozostřovat text. Těmto problémům předejdete pomocí brýlových čoček s antireflexní úpravou blokující modré světlo, které vyzařují obrazovky. Tyto čočky nabídnou i příjemnější vidění v místnostech, kde jsou instalovány ostře svítící zářivky.

Pokud se váš věk blíží ke čtyřicítce, budete pravděpodobně potřebovat ulevit svým očím upravenou dioptrickou hodnotou. Pomůže v tom tzv. kancelářská verze brýlových čoček WorkStyle, která nositeli nabídne ost

ré vidění po kanceláři, na monitor i na bližší text či klávesnici.

Lékař, politik, manager,…

Lidé, kteří tráví velkou část svého pracovního dne v pohybu a potřebují využívat všechny vzdálenosti s dokonalou ostrostí, mají možnost využít multifokální variantu brýlových čoček. Nejenže tato varianta poskytne komfort vidění během celého dne, bez zbytečného přesazování či hledání brýlí na blízko, ale také zaručí estetickou stránku nošení brýlí.

Dělník, truhlář, stavař,...

Pracujete v prostředí, kde jsou často nečistoty a prach? Jsou často vaše brýle špinavé a opakovaným čištěním rychle odřené? Pak je pro vás v nabídce nejtvrdší antireflexní úprava HVLL, která zaručí odolnost proti poškrábání a odpudí vodu, prach i nečistoty. Tím dokážete udržet vaše brýlové čočky, co nejdéle v dobrém stavu, bez poškození.

Policista, zahradník, silničář,…

Aneb práce venku. Pro tyto pracovníky je důležitá ochrana očí proti UV záření, protože jsou mu nejvíce vystaveni. UV záření u velké části populace způsobuje šedý zákal očí. Předejít mu můžeme pomocí slunečních brýlí, samozabarvovacích brýlových čoček nebo také antireflexní úpravou, která blokuje UV zážení (UVControl).

Autorka: Optometristka Ing. Martina Černá

Další oblíbené články