Jaké brýle nosí světové celebrity?

Módní trendy ve velké míře udávají slavní lidé. Dnes se společně podíváme na to, jaké brýle rádi nosí.

Pirát Johnny Depp je zastáncem oválných tvarů, jak u dioptrických, tak u slunečních brýlí. Oválný tvar brýlí si hodně oblíbil a jen výjimečně nasadí jiný typ rámečků.

To, že výrazné obruby jsou trendy, dodají šmrnc a rozhodně neubírají na kráse, dokazuje Jennifer Anniston. Porovnejte, jakou prošla změnou od konce 90. let, kdy byly aktuální nenápadné, ideálně vrtané brýle. My rozhodně fandíme nynějšímu zevnějšku.

Svoji nejslavnější éru Teashades zaznamenaly koncem 60. let. Staly se nezaměnitelnou součástí image Johna Lennona, po kterém získaly název lenonky. Tyto jedinečné brýle skvěle doladí hippies oufit, ale mohou se stát i běžným stylovým doplňkem. Lenonky si oblíbili například Oldřich Kaiser, Ozzy Osbourne nebo Lady Gaga.

Anglická herečka Helena Bonham Carter známá z filmů jako Králova řeč, Harry Potter nebo Swenney Todd si oblíbila výrazné brýle v tmavém provedení. Pro zjemnění hranatějších rysů obličeje, často volí zakulacené tvary obrub.

Hobit Elijah Wood schovává většinou silné dioptrie v kontaktních čočkách, které používá i pro zvýraznění barvy očí. Když už ale vytáhne brýle, tak pořádně výrazné. Stejně tak Brad Pitt, který má v oblibě i rozjasňující zabarvená brýlová skla.

Méně výrazné brýle preferuje herec Matt Damon. Decentní styl dobře koresponduje s elegantním stylem oblékání. O tom, že i plastové brýle dokážou být nenápadné, nás znovu přesvědčil i Samuel L. Jacskon, který transparentní provedení brýlí rád kombinuje s výraznými a plnými modely.

Další oblíbené články