Proč si nekupovat brýle v bazaru

Víme, že při nákupu dioptrických brýlí je jedním z důležitých kritérií cena. Internetové bazary přetékají nabídkou dioptrických brýlí a nemálo lidí si tyto použité brýle kupuje. Vysvětlíme Vám, proč to není dobrý nápad.

Ne vždy lze brýlové čočky vyměnit

Vybrali jste si v bazaru hezké dioptrické brýle a máte v plánu si nechat vyměnit čočky? Ačkoliv použité obruby můžou působit hezky, nikdy dopředu nevíte, zda brýle nejsou na vsazení nových čoček příliš obnošené. Může se Vám stát, že až v optice zjistíte, že do daných brýlí už nové čočky vsadit nelze. Takto zakoupené brýle se pak stanou zbytečnou investicí.

Ani v případě, že kupujete údajně nové brýle, nemáte jistotu, že nenarazíte na stejný problém. Obzvlášť v případě značkových brýlí se může stát, že brýle, které prodejce vydává za originál, originálem ve skutečnosti nejsou. Takové brýle jsou vyrobeny z méně kvalitního materiálu, který vsazení nových čoček nemusí umožňovat.

Nákup v optice má řadu výhod

I v případě, že by brýle, které takto nakoupíte, byly dostatečně kvalitní a bylo možné do nich nové čočky zabrousit, vždy je lepší si brýle nejprve vyzkoušet. Zatímco při nákupu přes náš e-shop si můžete brýle vyzkoušet v online zkoušeči a po dodání brýlí máte 30 dnů na vrácení zboží, v případě nákupu přes online bazar tyto možnosti rozhodně nemáte.

V neposlední řadě je důležité zmínit, že ačkoliv už dnes brýle považujeme spíše za módní doplněk než za zdravotní pomůcku, stále se o zdravotní pomůcku jedná. Brýle nosíte v prvé řadě proto, abyste dobře viděli. Nebojte se navštívit naši kamennou optiku a raději si místo levných brýlí z bazaru, které Vám s největší pravděpodobností nebudou sedět, vyberte brýle vlastní. Základní brýle nabízíme od 590 Kč.

Další oblíbené články

Měníme svět optiky