Spustili jsme pro Vás aplikaci na testování zraku

Nejste si jisti, zda dobře vidíte na dálku, nebo máte pocit, že skla ve Vašich brýlích už nejsou vyhovující? Otestujte svůj zrak v naší nové aplikaci VIDÍŠ DOBŘE.

Zrak je bezesporu naším nejdůležitějším smyslem. Zejména u řidičů je správné vidění základním předpokladem pro bezpečnou jízdu. Představujeme Vám novou aplikaci VIDÍŠ DOBŘE, kterou jsme vytvořili ve spolupráci s Autoklubem ČR a Mezinárodní automobilovou federací FIA. Díky ní během několika minut zjistíte, jestli nepotřebujete brýle nebo jestli se stávajícími brýlemi vidíte dobře.

Co budete potřebovat?

  • Stolní počítač nebo notebook
  • Mobilní aplikace stažená z App Store či Google Play
  • Pravítko či jakoukoliv běžnou kartu (např. platební nebo běžná věrnostní kartička do obchodu) pro nastavení správné velikosti testu na monitoru
  • 2 metry volného prostoru

Na počítači si otevřete stránku www.vidisdobre.cz a spusťte testování zraku.

Proč je testování zraku důležité

Až 80 % informací o světě získáváme pomocí zraku. Přitom změny v kvalitě vidění mohou probíhat pozvolna, a proto si nemusíme zhoršení kvality vidění všimnout, ačkoliv k němu objektivně dochází. Výsledkem můžou být bolesti hlavy či častá únava, a to bez zjevné příčiny. Aplikace tak může pomoci rozpoznat potíže s viděním dříve, než je subjektivně pocítíte.

Další oblíbené články

Měníme svět optiky