Ray Ban: cesta časem

Vydejte se na cestu slavnou historií značky Ray-Ban, která se stala synonymem stylu, svobody a kulturní revoluce.

Od svého vzniku v roce 1937 stojí Ray-Ban v čele inovací v oblasti brýlí a z řešení pro piloty amerického letectva se stal symbolem cool pro celé generace.

Náš příběh začíná v oblacích. Původní brýle Ray-Ban Aviator se zrodily z nutnosti a byly vytvořeny pro ochranu očí pilotů, kteří se pohybovali v oslnivých výškách. Tyto ikonické brýle s charakteristickým tvarem slzy a zelenými skly způsobily revoluci ve světě brýlí díky jedinečné kombinaci formy a funkce.

S přibývajícími desetiletími se společnost Ray-Ban dále vyvíjela, prolamovala hranice a udávala trendy. V 50. letech 20. století znamenalo uvedení brýlí Wayfarer zásadní změnu. Tento revoluční design přešel od kovových obrouček k tvarovanému plastu a učinil tak odvážné prohlášení, které rezonovalo s kulturními změnami té doby.

V šedesátých letech se zrodil model Olympian, elegantní a uhlazený design, který byl určen pro lidi s vyhraněným stylem. V osmdesátých letech pak přišel model Clubmaster, design inspirovaný retro stylem, který vystihoval podstatu akademického a profesionálního šiku té doby.

Po celou dobu své existence je značka Ray-Ban spjata s gobelínem populární kultury. Tyto brýle zastiňovaly oči filmových hvězd, hudebníků a osobností veřejného života a staly se symbolem cool a doplňkem rebelství. Od stříbrného plátna až po ulice byly brýle Ray-Ban svědky a tvůrci okamžiků, které určovaly generace.

Cesta značky Ray-Ban však není jen o módě. Je to příběh neustálých inovací. S každým desetiletím značka zaváděla nové technologie a materiály, zlepšovala pohodlí, odolnost a ochranu a zajišťovala, aby každý pár brýlí byl stejně praktický jako stylový.

Dnes je Ray-Ban nadčasovou ikonou, která je důkazem trvalého stylu a kvality. Od svých vojenských počátků až po postavení základního kamene kultury se dědictví značky stále rozvíjí a zve vás, abyste se stali součástí jejího pokračujícího příběhu.

Připojte se k nám a oslavte bohatou historii značky Ray-Ban, kde každý rám vypráví příběh a každá čočka otevírá okno do světa. Nejsou to jen brýle, je to kus historie. Noste je s hrdostí.

Další oblíbené články

Měníme svět optiky