Unavené oči z digitálních zařízení? Objevte Blue Control

Počítač, mobil, tablet nebo LED žárovka - věci, které se staly součástí běžného dne většiny z nás. Věděli jste ale, že jejich používáním se vystavujete záření modrého světla, které má neblahý vliv na přirozený biorytmus těla?

Co je modré světlo?

Modré světlo je přirozenou součástí slunečního světla. Jsme tedy schopni jej přijímat a jeho množství ovlivňuje tvorbu hormonů v našem těle. Zatímco při východu slunce modré světlo naše tělo „probouzí“, při západu slunce snížení intenzity modrého světla spouští uvolňování spánkového hormonu melatoninu.

Čím modré světlo škodí?

Problém nastává, přicházíme-li do styku se zdroji modrého světla v přílišné míře či v čase, kdy naše tělo toto záření nepotřebuje. Při práci v kanceláři (obzvlášť při umělém osvětlení) se jedná o první případ. Přetěžujeme náš zrakový systém, naše oči mohou být unavené, pozornost nižší a organismus celkově unavenější. Ve večerních hodinách vystavení se modrému záření navíc narušuje náš biorytmus. Způsobuje poruchy spánku či oslabení naší imunity. Poslední studie taktéž prokázaly neblahý vliv modrého záření na buňky sítnice. Sítnicovým buňkám se pak zkracuje životnost a může dojít mnohem dříve k věkem podmíněné makulární degeneraci.

Jak ochránit své oči před modrým zářením?

Spolehlivou ochranu před modrým zářením zajišťuje povrchová úprava brýlových skel Blue Control. Zajišťuje brýlovým sklům extrémní tvrdost a odolnost, stejně jako hladký a snadno čistitelný povrch. Brýlová skla Blue Control tak nabízí vysoký komfort vidění bez škrábanců, nečistot a nežádoucích odlesků, stejně jako maximální ochranu před modrým zářením.

Můžu pro své oči udělat ještě něco více?

Pracujete-li často u počítače, doporučujeme povrchovou úpravu Blue Control zkombinovat s tzv. úlevovými skly. Modré záření totiž není to jediné, co při práci s digitálními zařízeními našim očím škodí. Přečtěte si více o tom, v čem Vám pomohou úlevová skla.

Další oblíbené články